WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH
- Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania dziąseł.
- Rumianek posiada szerokie spektrum aktywności biologiczne, właściwości przeciwzapalne, regenerujące błonę śluzową.
- Mięta pieprzowa działa kojąco na błonę śluzową jamy ustnej, gardła i pomaga zmniejszyć stany zapalne, zmniejsza swędzenie. Mięta pieprzowa ma właściwości antyseptyczne i odświeżające
- Lipa związki śluzowe zawarte w ekstrakcie z lipy, powlekają powierzchnie błony śluzowej gardła, działając osłaniająco, łagodząco, nawilżająco.
- Prawoślaz wpływa kojąco na gardło, wykazuje działanie, wykazuje działanie antybakteryjne.
- Tymianek posiada kilka klas bioaktywnych związków chemicznych, co sprawia, że ma szerokie zastosowanie w zapobieganiu infekcjom. Posiada właściwości wykrztuśne.