WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH
- Miód pszczeli – wspiera naturalne procesy odpornościowe, zapewnia ochronę śluzówek jamy ustnej i gardła, wykazuje działanie przeciwgorączkowe, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
- Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania dziąseł.
- Porost islandzki łagodzi błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych, wspomaga działanie układu odpornościowego
- Prawoślaz wpływa kojąco na gardło, wykazuje działanie, wykazuje działanie antybakteryjne
- Świetlik łąkowy zmniejsza stany zapalne, łagodzi podrażnienia gardła.
- Pokrzywa wspiera siły witalne wspomaga układ odpornościowy.
- Mentol powoduje przyjemne uczucie chłodu i świeżości.
- Olejek sosnowy, olejek jodły syberyjskiej, olejek anyżowy sprzyja oczyszczeniu organizmu. Wspomaga działanie systemu odpornościowego.