WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW AKTYWNYCH
- Miód pszczeli przyczyniają się do zanikania uczucia suchości w gardle, nawilża śluzówkę. Jest naturalnym źródłem bioaktywnych, prozdrowotnych składników
- Babka lancetowata wykazuje działanie sekretolityczne i przeciwskurczowe. Dzięki temu babkę stosuje się jako wsparcie procesów wykrztuśnych i rozkurczowych oskrzeli.
- Szałwia wspomaga naturalne mechanizmy obronne organizmu. Wspiera zachowanie zdrowia i odczucia komfortu w obrębie jamy ustnej, gardła i strun głosowych. Zawiera związki o właściwościach antyoksydacyjnych, które pomagają w ochronie organizmu przed wolnymi rodnikami.
- Podbiał otula i chroni błonę śluzową jamy ustnej przed wszelkiego rodzaju podrażnieniami. Obecność saponin i kwasów organicznych usprawnia proces wydzielania plwociny.
- Mięta pieprzowa działa kojąco na błonę śluzową jamy ustnej, gardła i pomaga zmniejszyć stany zapalne, zmniejsza swędzenie. Mięta pieprzowa ma właściwości antyseptyczne i odświeżające